2020 Trend Boya Renkleri

Ev dekorasyonu için doğru renklere karar vermek önemli faktörlerdendir. İstediğiniz tarzı yakalamaya çalışırken renk uyumlarını en doğru şekilde yapmak işinizi oldukça kolaylaştıracaktır. Bu anlamda; uyumlu ve kontrast renkleri doğru bilmek, tarzınızın renklerini araştırmak ve hangi rengi hangisiyle kullanmanız gerektiğini bilmek sizin için bir ayrıcalık olacaktır. Özellikle yeni bir ev dekorasyonunda duvarlar en başında tasarlanmalı ve uygun biçimde renklerle kaplanmalıdır. Kaliteli boya kullanımının, ev dekorasyonunun gözdesi olan duvarlarınızı daha da ortaya çıkaracağını unutmayınız. 2020 yılı trend duvar boya renklerini bilmek sizin modern görünümünüzü destekler. Renkler konusunda bilindiği üzere en detaylı araştırmayı sağlayan ve renklere karar veren “pantone.com” yılın trend renginin "Klasik Mavi” olduğunu yayınlamıştı.

Klasik Mavi Duvar Boyası Rengi

Pantone Renk Enstitüsü her sene olduğu gibi bu sene de moda, teknoloji ve medya trendleri araştırmaları ile yılın trend rengine karar vererek Klasil Mavi’yi seçti. Bu konuda 2020 yılı içerisinde yaşanan olumsuzluklar göz önüne alınarak; mavinin sakinliği, umuda olan göndermesi ve rahatlatıcı etkisi baz alındı diyebiliriz. Ortamda bulunan renklerin doğrudan ruhumuzu etkilediğini hepimiz biliyoruz. Klasik Mavi ile endişe hissimizi azaltabilir ve güven duygumuzu evlerimizde de yansıtabiliriz. Bu renk aynı zamanlarda restoran, kafeterya, otel gibi kalabalık alanlarla da karşımıza sıklıkla çıkacaktır. Klasik Mavi rengini hem iç cephe boyası hem de dış cephe boyası olarak gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz.

Klasik Mavi Duvar Rengi

Hangi renkler hangi odalar için tercih edilmeli?

En çok tercih edilen duvar renkleri, uzun yıllar boyunca ve hala da en popüler olarak karşımıza, beyaz ve açık renkler olarak çıkmaktadır. Fakat değişen tasarım prensipleri sayesinde, farklı tarzlar yaratmak ve özgün evlere sahip olmak için duvarlarda aykırı renklerin kullanımı oldukça arttı. Bu konuda en sık tercih edilen kontrast renkler olarak; kırmızı- yeşil ve turuncu- mavi en sık tercih edilenlerdendir.

Oturma Odası İçin Duvar Boyası Renkleri

Evlerde en çok vakit geçirilen ve sıklıkla misafirlerin ağırlandığı alan oturma odalarıdır. Oturma odası dekorasyonu hem konforlu tasarlanmalı hem de estetik görünmelidir. Bu konuda renklerden destek alabilirsiniz. Duvarlar bir odayı tanımlamada en etkin elemanlardır. Duvar renkleriniz odanızla beraber sizi de yansıtacak ve ruh halinizi değiştirecektir. Oturma odası için çok aykırı renklerden ziyade daha uyumlu dingin ve nötr renkler sizin için daha uygun olabilirken biraz daha dinamik bir oda için sınırlarınızı genişletmenizi tavsiye deriz.

Turuncu Duvar Rengi

Turuncu cesur bir renk olarak bilinse de dengeli bir kullanım ile gayet dingin bir hava yaratmanıza yardımcı olacaktır. Turuncu ile birlikte kontrast bir uyum yakalamak isterseniz turuncu- mavi dengesiniz tavsiye edebiliriz. Oturma odanızda bir duvarınızı turuncu tercih edip diğer duvarlarda fildişi, krem veya beyaz gibi açık tonlarda kullanarak hareketli ve dengeli bir dekorasyon yaratabilirsiniz.

Turuncu Duvar Duvar Rengi

Fildişi Duvar Rengi

Asil bir dekorasyon için fildişi duvarlar kurtarıcı olacaktır. Ahşap mobilyalar ile dengelendiğinde ise sıcak bir ortam yaratmanıza yardımcı olacak olan bu rengi ev dekorasyonunda gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Trend duvar renkleri ile dengeli ve modern bir görünüme kavuşmanız çok kolaydır. Fildişi rengi aynı zamanda minimal ev dekorasyonunda da en çok karşımıza çıkan duvar renklerindendir.

Fil Dişi Duvar Rengi

Çocuk Odası İçin Duvar Boyası Renkleri

Çocuk odaları dekorasyonunda genellikle yaş grupları önemli bir faktör olmuştur. Bu konuda çocukların karakterleri doğrultusunda dengeleyici bir dekorasyon yapmak önemlidir. Küçük yaş grupları için figürlü ve renkli duvarlar daha sık kullanılırken, genç yaşlar için daha dingin renkler tercih ediliyor. Bu konuda oda tasarımı çocuklara hem ilham vermeli hem de onlara kendilerini güvenli hissettirmelidir.

Kırmızı Duvar Rengi

Kırmızı özellikle çocuklar için enerji verici bir renktir. Kırmızı renginin alt tonları sayesinde sıcak bir çocuk odası tasarlayabilirsiniz. Bu rengi kontrast olan yeşil ile birlikte mobilya ve aksesuarla tercih edebilirsiniz. Aynı zamanda kırmızı ve mor da çocuklarınız için tamamlayıcı renkler olabilirler.

Kırmızı Duvar Rengi

Mint Yeşili

Mint yeşili, çocuk ruhunu yansıtacak yumuşak ve soft bir renktir. Hem sade hem de rahatlatıcı bir etkisi olan bu renk ile çocuklarınız için sakin bir ortam yaratabilirsiniz. Mint yeşili duvarlar, tablo ve aksesuar asmak için de çok uygundur. Özellikle doğal ürünlerle çocuklarınıza kendini daha iyi hissedebilecekleri bir yaşam alanı hazırlayabilirsiniz. %100 doğal ahşaptan üretilen mobilyalar ve sağlıklı boyalar kullanarak çocukların uzun saatler vakit geçirecekleri odalarını, daha güvenli hale getirebilirsiniz.

Mint Yeşili Duvar Rengi

Yatak Odası İçin Duvar Boyası Renkleri

Yatak odaları için sıcak ve ortam ve göz yormayan loş ışık sağlıklı uyku için çok önemlidir. Duvar renklerinin koyu veya açık oluşu kişiden kişiye göre değişkenlik gösterebilir fakat daha ferah ortam için yatak odalarında açık ve nötr renkler kullanmanızı tavsiye ederiz.

Nötr Renkler

Nötr bir palet yatak odalarınız için kurtarıcı olacaktır. Örneğin; koyu kahverengi renk sayesinde sıcak ve rahat bir yatak odası dekorasyonu yapabilirsiniz. Bütün duvarlarınızı tek bir renk tercih etmek yerine sadece 1-2 duvarda kullanabilir, diğer duvarları aynı rengin açık tonları ile tamamlayabilirsiniz. Tüm odanızda kullandığınız nötr renkleri; mobilya, halı ve perde ile dengeli bir uyuma çevirebilirsiniz.