2023 Trend Tuğla & Taş Duvar Kaplamalar

Her sene olduğu gibi 2023 yılında da duvar kaplaması olarak tuğla ve taş kaplama yine trendlerde. Retro ve endüstriyel dekorasyonların vazgeçilmezi olan tuğla ve taş duvarlar loft dairelerin trend olmasıyla yine çekiciliğini koruyor. Eski yapılarda sıvaların kazınması ile altta bulunan harman tuğla ya da taş dokunun ortaya çıkarılmasıyla elde edilen ve ortamı resmen yapının inşa edildiği yıllara götüren bu dekorasyon trendini artık kültür taşları ve kültür tuğlaları ile yeni binalarda da yaratmak mümkün. Uygulandığı yüzeye gerçek tuğla ve taş kadar yük yapmaması ve renk çeşitliğinin bulunması en büyük tercih nedenlerinden olabilir.

Kültür taşları ve kültür tuğlalarında uygulayacağınız derz türü de dekorasyon tarzınızı çok etkileyecektir. Klasik derz yapısının sunduğu klasik tuğla ve taş duvar görünümündense, retro tarzda doğal bir görünüm için taşırma derz uygulayarak sanki tuğla ve taşlar yapının kendinde varmış ve yılların oluşturduğu deformasyona maruz kalmışçasına gerçekçi bir doku oluşturmanıza yardımcı olur.

Dekorasyonunuzda sadece tuğla ve taş duvar yapmanız ortamda bu hissi yaşatmaya yeterli olmayacaktır. Kültür taşı ve kültür tuğlası uyguladığınız alanlarda elektrik tesisatında kullandığınız malzemeleri sıva üstü kullanıma uygun modeller seçmeniz ortama daha da gerçeklik katacaktır.

Küçük bir dekorasyon tavsiyesi olarak tüm yüzeylerin tuğla ve taşla kaplanması tavsiye edilmiyor. Örneğin kolon, kiriş gibi kısımlarda taş ve tuğla kaplama kullanmanız doğru olmayacaktır. Ayrıca tüm duvarları kaplamak yerine belirli bir alan seçip sadece oraya uygulama yapmanız duvarınızı sanki bir sanat eseri gibi, bir tablo gibi öne çıkaracaktır. Kültür taşı ve kültür tuğlası kullanarak yaptığınız dekorasyonda duvarlar kadar zemin kaplaması da çok önemli. Malzeme olarak yarattığınız bu retro dekorasyona uyumlu olacak şekilde doğal ürünler tercih etmeniz alanın gerçekçiliğini arttıracaktır.