2023 Yılı Seramik Trendleri

Geçtiğimiz yıllarda oldukça popüler olan metro tarzı düz beyaz ve tek renk banyolar 2023 yılında eskisi kadar popüler olmayacağı kanısındayız. Ancak duvarlarda metro tarzı küçük seramik karolar, yerlerde balıksırtı seramik modelleri, 30x60 veya 45x90 gibi ebatlarda dikdörtgen seramikler her zaman küçük banyoların kurtarıcısı olmaya devam edecektir.

Son zamanlarda banyolarda açık ve tek renk trendi yerini beton, antrasit, ahşap ve zıt tonların kombinine bırakıyor. Özellikle banyo yer seramiklerinde antrasit, gri tonlar ve duvarlarda beyaz carrara ve calacatta seramikler çok popüler. Ayrıca yer seramiği olarak gri tonlardaki seramikleri duvarlara da taşıyıp, ahşap görünümlü balıksırtı seramiklerle kombinleyerek zıt materyaller ile farklı dekorasyon tarzı yakalayabilirsiniz. Farklılarla yeni trendler oluşturmak isteyen stil sahipleri bu alanlarda eski zamanlarda çok popüler olan geleneksel terrazo görünümlü seramikleri de göz önünde bulundurmalı.

Önceden sadece banyo mutfak gibi ıslak alanlarda tercih edilen seramiklerin, ışıklar altındaki ışıltısını artık evlerimizin tüm odalarında görmek istiyoruz. Elbette son yıllarda daha da yaygınlaşan alttan ısınmaya en uygun zemin kaplaması olmasının da bunun üzerindeki etkisi oldukça yüksek. 

Günden güne büyüyen seramik ebatlarıyla büyük seramik karolar daha popüler. Salon, mutfak gibi diğer yaşam alanlarımızda geçtiğimiz yıllardaki gibi açık ve orta tonlardaki büyük ebatlı mermer desenli seramikler bu senede popülerliğini sürdürüyor. Mutfak tezgah aralarında kullanılan 30x60 seramik ve mozaikler yerini çoktan 60x120 seramiklere bıraktı bile. Bu sayede bütün ve kesintisiz görünümü ile çok daha şık olan tezgah araları zeminde kullanılan seramiklerle de çok hoş bir uyum içerisinde oluyor.

Balkon, bahçe ve teras gibi açık veya ıslak alanlarda antislip modeller tercih etmeniz daha kullanışlı olacaktır. 2023 yılında iç mekanlarda olduğu gibi açık alanlarda da beton görünümlü, bluestone ve gri tonlarında seramikler oldukça popülerken, ahşap deck görünümlü seramikler bu tarz alanların vazgeçilmezi olmaya devam ediyor.