Kültür Kaplama Kullanım Alanları & Avantajları

Kültür taşı ve kültür tuğlalarının ham maddesi olan çimento, kum ve ponza karıştırılarak harç haline getirilir. Elde edilen bu harç, gerçek taşlardan alınmış kalıplara dökülür ve kurumaya bırakılır. Kuruma süreci sonrasında kalıplardan çıkarılan kültür taşı ve tuğlaları renklendirilmesi için boyama işlemine alınır. Uygulanan boya kuruduktan sonra kültür taşı ve kültür tuğlaları üretim aşamalarını tamamlamış olur.

İç ve dış cephelerde kullanıma uygun olan kültür taşı ve tuğlaları, doğal taşlara göre çok daha hafif olduğundan uygulandığı yüzeye doğal taşlar kadar yük bindirmez. Kültür taşları uygulandığı yüzeye 1m2 de yaklaşık olarak 60-80 kg ağırlık yapmaktadır. Kültür tuğlaları 1m2 de yaklaşık olarak 20-40 kg ek yük yapmaktadır.

Doğal taşlara göre çok daha fazla renk seçenekleri ve seleksiyonun bulunması dekorasyonunuzda tam hayal ettiğiniz görünümü yakalamakta çok daha başarılıdır.

Kültür taşı ve kültür tuğlalarının renkleri belirli bir seleksiyon ile belirlendiğinden tekrar etmeyen doğal görünümleri ile doğal taşlardan ayırt etmek neredeyse imkansızdır.

Kültür taşı ve kültür tuğlaları kalınlıkları 6mm-65mm arasında tercih edilen modele göre değişiklik göstermektedir. İnce olmaları sayesinde uygulanan alanda da kayıp olmaz.

Farklı renklerdeki ürünleri karıştırarak kendi dekorasyonunuzu tamamlayacak renk seleksiyonunu kendiniz de oluşturabilirsiniz.

Doğal taşlarda oluşan dökülme vs. gibi sorunlar kültür taşlarında ve kültür tuğlalarında görülmez. Ekstra bakım gerektirmez. İstenildiği takdirde yüzeye mat veya ıslak cila uygulaması yapılabilir.

Bahçe, balkon, teras gibi açık alanlarda kullanıma uygundur. Su ve güneş ışınlarına dayanıklıdır. İç dekorasyonda TV ünite arkaları, kolon, duvar gibi alanlarda kullanımı oldukça yaygındır.